eATA Carnet Pilot

eATA carnet-prosjektet har som mål å digitalisere ATA-carneter og de ulike stadier i administrasjonsprosessen – fra utstedelse og deklarasjoner til transaksjoner og tollkrav. Denne siden er utviklet for å hjelpe OCCs eATA-pilotdeltakere med deres digitale ATA-carnet reise.

Formålet med eATA carnet-piloten er å validere det digitale ATA-carnet konseptet og å teste at alle faser av administrasjonsprosessen ifm ATA-carnet kan utføres elektronisk, dette for å lette overgangen fra et papirbasert dokument til et digitalt.

Piloten vil innebære at innehaver må bruke både det tradisjonelle papir-carnetet, og det digitale carnet som finnes i eATA-appen.

Piloten gjennomføres i følgende land og tollstasjoner:

 

LAND FLYPLASS TERMINAL (TYPE LAST)
Storbritannia London Heathrow lufthavn Passasjer og last
Belgia Brussel internasjonale lufthavn
Liege lufthavn
Passasjer- og
godslast (inkludert hester)
Canada Montréal-Trudeau internasjonale lufthavn   Flyfrakt
Kina Beijing Capital internasjonale lufthavn
Beijing Daxing internasjonale lufthavn
Passasjer og last
Passasjer og last
Norge Tollstasjon Oslo Havn, Utstikker 1
Sola Lufthavn (Stavanger)
Risavika Fergeterminal (Stavanger)
Sjøpassasjer

Flyfrakt og Passasjer
Sjøfrakt og passasjer

Sveits Zürich flyplass Passasjer

Veiledninger ved bruk av digitale carnets

For ATA-carnet brukere

International Chambers of Commerce (ICC) har laget en nyttig opplæringsvideo for å ta deg gjennom pilotsystemet til ATA-carnet. Klikk her for å se videoen.
Vi har laget en trinn-for-trinn-guide for å hjelpe deg med å bruke ATA-carnet appen.

For Tolletaten og tollbetjenter

Piloten for det digitale ATA-carnetet vil involvere parallell behandling av papir- og digitalcarnetet. Dette vil gjøre det mulig for World Customs Organisation å avgjøre om gjeldende prosedyrer kan gjennomføres nøyaktig og sikkert i det digitale miljøet. Sammen med Tolletaten har vi laget en guide for å vise prosessen som må gjennomgås ved behandling av digitale carneter sammen med det grønne papircarnetet. Klikk her for å se guiden.

Kontakt oss

Fyll ut skjema under for å rapportere tekniske problemer, gi tilbakemelding om appen eller andre relaterte problemer. Om du har problemer som haster, så ta kontakt med handelskammeret som har utstedt carnetet ditt.