eATA carnet pilotprosjekt

eATA carnet pilotprosjektet har som mål å digitalisere ATA-carneter og de ulike stadier i administrasjonsprosessen – fra utstedelse og deklarasjoner til transaksjoner og tollkrav. Denne siden er utviklet for å hjelpe OCCs eATA-pilotdeltakere med deres digitale ATA-carnet reise.

Formålet med eATA carnet-piloten er å validere det digitale ATA-carnet konseptet og å teste at alle faser av administrasjonsprosessen ifm ATA-carnet kan utføres elektronisk, dette for å lette overgangen fra et papirbasert dokument til et digitalt.

Piloten vil innebære at innehaver må bruke både det tradisjonelle papir-carnetet, og det digitale carnet som finnes i eATA-appen.

Piloten gjennomføres i følgende land og tollstasjoner:

 

LAND FLYPLASS TERMINAL (TYPE LAST)
Storbritannia London Heathrow lufthavn Passasjer og last
Belgia Brussel internasjonale lufthavn
Liege lufthavn
Passasjer- og
godslast (inkludert hester)
Canada Montréal-Trudeau internasjonale lufthavn   Flyfrakt
Kina Beijing Capital internasjonale lufthavn
Beijing Daxing internasjonale lufthavn
Passasjer og last
Passasjer og last
Norge Tollstasjon Oslo Havn,  Utstikker 1

Tollstasjon Oslo Havn, Hjortnes kaia
Sola Lufthavn (Stavanger)
Risavika Fergeterminal (Stavanger)

Sjøpassasjer

Sjøpassasjer

Flyfrakt og Passasjer
Sjøfrakt og passasjer

Sveits Zürich flyplass Passasjer

Veiledninger ved bruk av digitale carnets

For ATA-carnet brukere

International Chambers of Commerce (ICC) har laget en nyttig opplæringsvideo for å ta deg gjennom pilotsystemet til ATA-carnet. Klikk her for å se videoen.
Vi har laget en trinn-for-trinn-guide for å hjelpe deg med å bruke ATA-carnet appen.

For Tolletaten og tollbetjenter

Piloten for det digitale ATA-carnetet vil involvere parallell behandling av papir- og digitalcarnetet. Dette vil gjøre det mulig for World Customs Organisation å avgjøre om gjeldende prosedyrer kan gjennomføres nøyaktig og sikkert i det digitale miljøet. Sammen med Tolletaten har vi laget en guide for å vise prosessen som må gjennomgås ved behandling av digitale carneter sammen med det grønne papircarnetet. Klikk her for å se guiden.

Kontakt oss

Fyll ut skjema under for å rapportere tekniske problemer, gi tilbakemelding om appen eller andre relaterte problemer. Om du har problemer som haster, så ta kontakt med handelskammeret som har utstedt carnetet ditt.