Eksportdokumenter

Vi tilbyr to forskjellige eksportdokumenttjenester, ATA- carnet og sertifisering av eksportdokumenter. Under ser du de to tjenestene beskrevet:

ATA-carnet

Et ATA-carnet er et internasjonalt tolldokument som sparer deg og din bedrift for tid og penger ved midlertidig innførsel av varer. 

Under forutsetning av at varene skal returneres til Norge kan du reise på carnet med vareprøver, yrkesutstyr og utstyr til messer/utstillinger uten å deponere for toll og avgifter.

ATA-carnetet forenkler tollekspedisjonen og erstatter alle eksport-, import- og transitteringsdokumenter.

ATA-carnet-ordningen baseres på at handelskammeret står som garantist for dine varer i landene du besøker.  Som sikkerhet krever vi et depositum. Beløpet tilbakebetales når carnetet returneres til oss og vi har sjekket at carnetet er riktig brukt.

ATA-carnet utstedes for en eller flere reiser og gjelder utstyr og varer som du tar med deg.  Carnetet skal følge varene hele tiden. Det må fremvises og stemples ved hver grenseovergang. (EU er ett tollområde, man stempler seg inn i første EU-land, og ut av siste EU-land).

Under kan du se en liten filmsnutt som enkelt forklarer litt om ATA-carnet:

Sertifisering av eksportdokumenter

Oslo Chamber of Commerce sertifiserer:

  • Certificate of Origin  (Ikke-preferensielle opprinnelsesbevis / Non-preferential Certificate of Origin)
  • Faktura / proformafaktura
  • Kontrakter, agentavtaler og erklæringer
  • Helsesertifikater på fisk
  • Visumsøknader

Dokumentene som du trenger å få sertifisert, sender du inn via vårt elektroniske system for sertifisering av dokumenter.

Mer om Certificate of Origin       Framgangsmåte essCert